Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ιδιωτικοί στρατοί Διεθνών μισθοφόρων για την κατοχή και το πλιάτσικο

Mόνο μία παρατήρηση.Σημειολογική και σημαίνουσα.
Το ΜΑΥΡΟ της χώρας μας έχει ΑΚΡΙΒΕΣ όνομα.Μάλλον,Ζοφερά ονόματα με ζοφερά σήματα.
BLACK-ROCK για την μεγάλη μπάζα, BACK-WATER για τη φύλαξη αυτής της μπάζας.

Σεκιουριτάδες της «Ελληνικός Χρυσός» καταγγέλλουν την ανάθεση της φύλαξης στην εταιρεία «Blackwater» 

Εντονη ανησυχία γεννούν οι καταγγελίες των σεκιουριτάδων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold», που χάνουν τη δουλειά τους στο τέλος του μήνα, ότι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων χρυσού στη Χαλκιδική αναλαμβάνει από την 1η Γενάρη 2014 η γνωστή και ως ιδιωτικός στρατός εταιρεία «Blackwater». 

Η εταιρεία έχει μετονομαστεί πλέον σε «Academi», αλλά συνεχίζει να αποτελεί μια ιδιωτική ομάδα ένοπλων μισθοφόρων, που πουλάει προστασία σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως σε εμπόλεμες περιοχές, όπως το Ιράκ. Από τους κυριότερους πελάτες της είναι η γνωστή εταιρεία τροφίμων «Monsanto». Τα σενάρια για την παρουσία της «Blackwater» στην Ελλάδα είχαν ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου 2013, έπειτα από αποκάλυψη του Ελληνα πρέσβη, Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, σε καναδική εφημερίδα, για ανάθεση της φύλαξης της Βουλής από την ελληνική κυβέρνηση στη συγκεκριμένη εταιρεία. 

Η «Blackwater» 
Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» μετονομάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας «Xe» και πρόσφατα σε «Academi». Είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων για την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης τον Σεπτέμβριο του 2007 -σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», διώκονται για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και τη μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν. Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοί της διώκονται για τις δολοφονίες δύο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009. Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να είχε αναλάβει και μέρος της εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου