Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

1973-το ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο και η αμνησία

Διαβάζω ότι στις τελευταίες κινητοποιήσεις στη παιδεία μερικές φορές συμμετέχει ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους άλλους και η οργάνωση του ΚΚΕ.
Εξαιρετικά περίεργο και ύποπτο αφού είναι γνωστό ότι τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια πάντα το ΚΚΕ πηγαίνει ΧΩΡΙΣΤΑ και ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους άλλους.Επίσης πάντα, ότι δεν μπορεί να καπελώσει και να ελέγξει το υποσκάπτει με κάθε τρόπο.Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς....
Ας είναι προσεκτικά τα νέα παιδιά γιατί μπορεί να εκπλαγούν δυσάρεστα σε κρίσιμη στιγμή και ας μάθουν κάποια πράγματα από την ιστορία.

Γράφαμε πέρυσι

Ο ρόλος τους ο παντοτινός.Να υποσκάπτουν και να συκοφαντούν κάθε αγώνα.Μετά από κάποιες δεκαετίες όταν έχουν ολοκληρώσει την αποστολή που τους ανέθεσαν,μπορεί να πούνε ένα "ήταν λάθος"για να κρυφτούν και να συνεχίσουν τη τέχνη τους.


"..η κατάληψη αποτέλεσε αιφνιδιασμό για της καθοδηγήσεις του κόμματος και της ΚΝΕ...εκτιμήθηκε την Πέμπτη το πρωί ότι πρόκειται για μια ανεύθυνη και βιαστική κίνηση με έντονα το αριστερίστικο στοιχείο που ήταν έξω από τη γραμμή της οργάνωσης.....το γραφείο κλιμακίου όχι μόνο δε πρόβλεψε τα γεγονότα αλλά ούτε μπόρεσε να τα παρακολουθήσει,και πολύ περισσότερο να τα καθοδηγήσει...."
(Έκθεση της Κ.Ε. του ΚΚΕ σελ.37,38,55)

"Την Πέμπτη το βράδυ στο Πολυτεχνείο έγινε σύσκεψη με πρωτοβουλία των Αλαβάνου-Παριανού που δήλωσαν ότι εκπροσωπούν επίσημα το ΚΚΕ/ΚΝΕ και συζητήθηκε το ζήτημα της διάλυσης της κατάληψης.Η σύσκεψη αυτή συμφώνησε στην ανάγκη αποχώρησης,εκτός από τον Διον.Μαυρογένη (Στ.Λυγερός σελ.67)"

H KNE (αντι-ΕΦΕΕ) στη "Πανσπουδαστική" τεύχος 8,που κυκλοφορεί μετά τα γεγονότα, Καταγγέλλει το ξεκίνημα του Πολυτεχνείου ως έργο προβοκατόρων."Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την τετάρτη 14 Νοεμβρίου 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ...."
Στο κείμενο αυτό πλαστογραφεί και τις υπογραφές της Συντονιστικής επιτροπής με αποτέλεσμα 18 μέλη της να εκδώσουν ανακοίνωση καταγγελίας αυτής της πλαστογραφίας από την ΚΝΕ/Πανσπουδαστική.
Η εκδοχή αυτή περί προβοκατόρων δεν θα ξαναυποστηριχθεί από το ΚΚΕ,και θα κάνει προσπάθειες να ξεχαστεί.

Πηγή : ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ "Φοιτητές και δικτατορία"ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ 
3η και οριστική Έκδοση 2009-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Μετά παντρεύτηκαν τη Δαμανάκη που είχε προίκα (ο Κολοζώφ εκτέλεσε το έργο) για ξέπλυμα,ο Αλαβάνος έπαθε αμνησία και ούτε γάτα ούτε ζημιά.



4 σχόλια:

  1. Γεια σου, Lyssipe!... Παλιά ιστορία, γνωστή στη γενιά των αριστερών εκειίνης της εποχής... Ένα ακόμα λάθος του ΚΚΕ στη σωρεία των όσων έχει πράξει και συννεχίζει να πράττει...
    Από μια παλιότερη σχετική ανάρτησή μου:

    «ΚΚΕ εκθέτει ΚΚΕ»…


    Το κείμενο-«καταγγελία» (Πανσπουδαστική 8) έπεσε σαν βόμβα στον αποδεκατισμένο κόσμο του φοιτητικού κινήματος, σ΄ όσους βρίσκονταν στη φυλακή, στα περίφημα κελιά της ΕΣΑ ή στην παρανομία, σ΄ όσους είχαμε ζήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις μέρες εκείνες του Νοέμβρη του ΄73. Ακόμα και μέλη της Αντι-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ, που ήταν ανάμεσα στους φοιτητές της Νομικής που κατέβηκαν από τη Σόλωνος στο Πολυτεχνείο, μάθαιναν ξαφνικά πως ήταν προβοκάτορες της ΚΥΠ. Το φύλλο 8 της Πανσπουδαστικής σύντομα εξαφανίστηκε, συλλεκτικό κομμάτι αποτελούσε ήδη τα χρόνια εκείνα, το κείμενο χαρακτηρίστηκε πλαστό, χωρίς ωστόσο να αποκηρυχτεί ποτέ επίσημα από το Κόμμα.

    Μεταπολίτευση, τον Ιούλιο του 1976 πια, στην απόφαση της 4ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με τίτλο «Έκθεση και συμπεράσματα για τα γεγονότα του Νοέμβρη 1973», ανασκευάζονται, έστω με μισή φωνή, οι καταγγελίες για προβοκάτορες. Και ακόμα πιο χαμηλόφωνα ομολογείται η αντίθεση του ΚΚΕ στην κατάληψη, ο ανύπαρκτος εντέλει καθοδηγητικός του ρόλος σε όσα σφράγισαν την ιστορία του τόπου τις τρεις εκείνες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιστορία,Γιάννη που οι νεώτεροι δεν γνωρίζουμε και χρειάζεται να ψάχνουμε και να διασταυρώνουμε.Πιθανόν τα έζησες και γι'αυτό η μαρτυρία σου σημαντική.
      Σημαντικό βέβαια ότι δεν μπορεί να σταθεί η καραμέλα του "λάθους" για 90 χρόνια συνέχεια.Όλα έγιναν και γίνονται εν γνώσει, γιατί αυτός είναι ο ρόλος των ηγετικών συμμοριών.

      Διαγραφή
  2. Βρε παιδια...τι ειναι αυτα που διαβαζουμε; Βεβαια ,ειμαι γεννημα του 58,και μαλιστα στην Κυπρο. Ηρθα στην Ελλαδα το 76 για σπουδες......κοντευω να εξηνταρισω,διαβαζω,οσο μπορω.....και τωρα εμεινα καγκελλο!!
    Λυσιππε μου,και ο προλαλησας......καντε εναν κοπο......καντε ενα αφιερωμα,απο που τελικα εμεις θα πληροφορηθουμε; Φυσικα και παρακαλω!! Λυσιππε,δεν ειναι ουτε μηνας,που σου εγραφα,"αλλο να κανεις λαθη και αστοχιες,μααλλο πραγμα ειναι,να δημιουργεις....υποψιες!". Δηλαδη,πραγματι.....γιατι πραγματι,τωρα τελευταια,ανακαλυψαν ,τον ομαδικο τους,εαυτο; Καλα,νομιζω,δεν εχει υπαρξει πιο θολη εποχη απο αυτη που ζουμε......τι ερχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφιερώματα υπάρχουν πολλά στο δίκτυο,άλλα καλά,άλλα ανεπαρκή άλλα ύποπτα.
      Η Ιστορία απαιτεί ψάξιμο και πολλαπλή διασταύρωση.Μερικές λεπτομέρειες μπορεί να είναι σημαντικοί δείκτες,κ.ο.κ.Θέλω να πω ότι μόνο αν ψάξουμε εκτενώς τα θέματα που μας ενδιαφέρουν από διαφορετικές πηγές και χωρίς προκατάληψη μπορούμε να πλησιάσουμε λίγο την αλήθεια.Και ποτέ βέβαια δεν είμαστε αφελείς μπροστά στη βιτρίνα οποιουδήποτε.

      Διαγραφή