Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ελάσσονος "διανόησης" κρίση

Στην Αθήνα 11/4/2014
Σε βιβλιοπωλείο αναζητώ κάποιο βιβλίο
Εκεί κοντά σε λίγο είναι η διαμαρτυρία για την Μέρκελ και αρχίζει να συγκεντρώνεται κόσμος.

Ελάσσων αλλά αρκετά γνωστός λόγω σχέσεων με τη μαφία των ΜΜΕ "συγγραφέας"-πολυτεχνίτης και κρατικοδίαιτος με τόνους αποβλήτων στο ενεργητικό του, που βρίσκεται εκεί και τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά,με ύφος νομπελίστα αποδοκιμάζει το βιβλίο που ζητώ,επιδιώκοντας να δώσει και πολιτικό παρών  υπέρ της παρούσας δοσίλογης κυβέρνησης.Ούτε όρεξη ούτε χρόνο έχω.Λέω μόνο:
-Ο καθένας μπορεί να κρίνει σε τι καθεστώς ζούμε και που φτάσαμε
-Λες δηλαδή ότι έχουμε χούντα?
-Συ είπας
-Α!! είσαι απ' αυτούς!!!
-Από ποιους?
-Αν νομίζετε ό,τι θα σας παραδώσουμε την εξουσία,ξεχάστε το.Εμφύλιος θα γίνει,την εξουσία δε θα τη πάρετε,λέει και το πρόσωπο του γίνεται μουτσούνα μίσους.Χωρίς υπερβολή.

Η κατάσταση του είναι μεταξύ υστερίας και παραληρήματος.Αναρωτιέμαι αν στέκει στα καλά του και δεν τον ζορίζω περισσότερο.Αυτοί τρέμουν,νομίζουν ό,τι όλοι είναι σαν τους ίδιους ανθρωποφάγοι.

Θυμήθηκα τη σημείωση του Θεοτοκά στα ημερολόγια του 70 χρόνια πριν "-Η δεξιά έχει λυσσιάξει.Κι είναι αληθινά ν' απορεί κανείς με τη τύφλωση αυτών των ανθρώπων που δέχονται με ελαφριά καρδιά το ενδεχόμενο εμφύλιου πολέμου..(28/11/1944)"

Μετά σκεπτόμουν,ό,τι η κατάντια κάποιων που παριστάνουν τη "διανόηση" έχει γίνει γελοία και εξευτελίζονται χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Μια δεύτερη σκέψη είναι ότι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΙ ποτέ δε συναίνεσαν ούτε συνθηκολόγησαν με την απολυταρχία.Παραδείγματα διεθνή και διαχρονικά  π.χ.Γκόγια, Μαν, Πικάσο, Αχμάτοβα,Μίκης.
Αντίθετα συνεργάστηκαν με κάθε εξουσία που τους έλαχε οι μικροί ιδιοτελείς,τιποτένιοι θορυβώδεις ντενεκέδες που ο χρόνος τους πέταξε στη χωματερή.Κι εδώ μακρύς και διεθνής ο κατάλογος.

Είναι παρήγορο.

2 σχόλια:

  1. Λυσσασμένοι, πανικόβλητοι, γι αυτό και πιο επικίνδυνοι... Θα κάνουν τα πάντα για να μην έρθει η Αριστερά στην κυβέρνηση... Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε εμείς... Όλη η Αριστερά ενωμένη μια γροθιά, έλα όμως που τούτους τους χαλεπούς καιρούς μας έτυχε αυτό το άφρον KKE!!!
    Καλά ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άφρον ΚΚΕ ή εξαγορασμένος Περισσός.Ιδού η απορία
      Καλή Ανάσταση Γιάννη

      Διαγραφή