Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Προσοχή: Δεν πρόκειται για σενάριο! Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας: Φέρνουν νέο Μνημόνιο διάρκειας 50 ετών! Αλλά θα το βαφτίσουν… «επιμήκυνση». Φέρνουν νέα δανειακή σύμβαση! Αλλά θα την βαφτίσουν… «τρενάκι με μπαταρίες». Φέρνουν νέο σχήμα τρόικας! Αλλά θα το βαφτίσουν… «περεστρόικα».
Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι τόσο διαποτισμένοι από αντιλαϊκό κανιβαλισμό, είναι τόσο «ψεκασμένοι» από το δηλητήριο της αντικοινωνικής βαρβαρότητας, που έχουν βαλθεί να καταγραφούν στην ιστορία ως«Εφιάλτες» και «Ηρόστρατοι» μαζί!
Όλα ήταν προσχεδιασμένα και προαποφασισμένα, ήδη από το Καστελόριζο όταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε και επίσημα την μετατροπή της Ελλάδας σε διεθνές πειραματόζωο. Τώρα πια, μετά από 4 χρόνια δυστυχίας και καταστροφής, έφτασε η ώρα να μας το ξεφουρνίσουν και επίσημα: Η Ελλάδα και ο λαός της, για τα επόμενα 50 χρόνια, για μισό αιώνα από σήμερα, θα βρίσκεται σε καθεστώς Μνημονίων!
Αυτή είναι η αλήθεια! Αυτό είναι το «Μνημόνιο 3» που ετοιμάζουν! Αυτή είναι η νέα δανειακή σύμβαση που από ντόπιους και ξένους «σωτήρες» συντάσσεται στις Βρυξέλλες και που θα μας την παρουσιάσουν σαν μια ακόμα «σωτηρία» - άμα τε και «οριστική λύση»!
Η «οριστική λύση» τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την «τελική λύση» του Ολοκαυτώματος. Αυτή είναι η «σωτηρία», την οποία ευαγγελίζονται για τον ελληνικό λαό! Θα μας δώσουν – λένε – ένα ακόμα δάνειο. Για να μας… «στηρίξουν». Και ο ελληνικός λαός θα έχει «μια και μόνο» υποχρέωση: Να «ζει», αυτός και τα παιδιά του και τα εγγόνια του, για να τους πληρώνει τόκους! Για τα επόμενα 50 χρόνια! Και βλέπουμε!
Το έργο το έχουμε ξαναδεί: Δανείζουν την Ελλάδα, υποτίθεται, για να «ορθοποδήσει». Αλλά είναι πασιφανές: Οι πιστωτές μας δεν δανείζουν την Ελλάδα των λαϊκών στρωμάτων. Οι πιστωτές μας επαναχρηματοδοτούν τον εαυτό τους! Με τα δυο πρώτα Μνημόνια «μας» δάνεισαν 237 δισ. ευρώ. Αλλά πρόκειται για λεφτά που δεν τα είδε κανείς – εκτός από τους τραπεζίτες! Πρόκειται για λεφτά που στο όνομα της μείωση του χρέους γιγάντωσαν το χρέος. Οι «σωτήρες» πήραν το χρέος από το 125% του ΑΕΠ και το τίναξαν στο 180% του ΑΕΠ! Πρόκειται για λεφτά που «μας» τα έδωσαν για να τα πάρουν πίσω και τώρα να λένε ότι τους «χρωστάμε» τα διπλάσια!
Είναι πασιφανές: Οι πιστωτές δίνουν σε «εμάς» δάνεια για να εισπράττουν αυτοί τους τόκους από τα προηγούμενα δάνεια και για να εξασφαλίσουν ότι οι επόμενοι τόκοι θα φέρουν νέα δάνεια κοκ. Αυτόν το φαύλο κύκλο τον βαφτίζουν «βιωσιμότητα του χρέους». Πρόκειται για την κωδικοποιημένη ονομασία ενός βίου αβίωτου στον οποίο έχουν υποβάλλει τον λαό. Σε αυτή τη φρίκη χωρίς τέλος, το ίδιο το σφαχτάρι – ο λαός της Ελλάδας - χρησιμοποιείται και σαν «ενέχυρο»!
Αυτή είναι η αλήθεια! Τα χρήματα για τα οποία μιλούν δεν αφορούν στον ελληνικό λαό. Δεν έχουν καμία σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του. Και αυτό το δάνειο η μόνη σχέση που έχει με τους μισθούς είναι ότι λεηλατεί τους μισθούς. Και αυτό το δάνειο η μόνη σχέση που έχει με τις συντάξεις είναι ότικαταργεί τις συντάξεις. Και αυτό το δάνειο φορτώνεται στις λαϊκές πλάτες αλλά καταλήγει στις τσέπες της εγχώριας πλουτοκρατίας και στους ίδιους τους δανειστές. Σε αυτούς επιστρέφουν τα δάνεια - και μάλιστα επιστρέφουν ακριβώς τη στιγμή που «δίνονται». Αυτοί που τα «δίνουν», τα «δίνουν» για να εξασφαλίσουν τα δικά τους κέρδη. Για να εξασφαλίσουν ότι θα εισπράξουν τα τοκογλυφικά από τα παλιότερα δάνεια και για να καπαρώσουν τα μελλοντικά τοκογλυφικά από τα επόμενα δάνεια.
Η πολιτική τους δεν έχει προηγούμενο: Κουνώντας σαν «καθρεφτάκι» προς «ιθαγενείς» το νέο δάνειο των 10 – 20 δισ. ευρώ, έρχονται να μας πουλήσουν σαν «χορηγία» μια νέα δανειακή σύμβαση με ρήτρα ότι, τελικά, στον ελληνικό λαό αναγνωρίζουν ότι έχει έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης: Να πληρώνει τους νέους τόκους αυτής της διαρκούς ληστείας, ζώντας σκλάβος. Δούλος των 400 ευρώ μισθό. Άνεργος, άστεγος και υποσιτιζόμενος. Για τα επόμενα 50 χρόνια! Και εις τον αιώνα τον άπαντα! Να είναι θαμμένος στα έγκατα του εργασιακού Μεσαίωνα και να αναπνέει τόσο όσο χρειάζεται για να ταΐζει εγχώριους και διεθνείς νταβατζήδες. Να κατοικεί σε μια χώρα που ό,τι έμψυχο ή άψυχο υπάρχει επάνω της θα τελεί εις το διηνεκές υπό το «αγγλικό δίκαιο» και υπό την δικαιοδοσία του δικαστηρίου του Δουκάτου του Λουξεμβούργου!
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Μας έχουν στοιβάξει στο τούνελ και το «φως» για το οποίο μιλούν είναι το ίδιο μας το παρανάλωμα!  Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της Ιστορίας του ελληνικού λαού. Ο λαός της Ελλάδας οδηγείται με συνοπτικές διαδικασίες στο «εκτελεστικό απόσπασμα». Αν και πάλι αφεθεί να του καθορίσουν τη «μοίρα» αυτοί που τον οδήγησαν ως εδώ, τότε το ημερολόγιο στην Ελλάδα μετά από 50 χρόνια θα έχει γυρίσει δύο και τρεις αιώνες πίσω! Μέχρι τώρα μας έχουν γυρίσει σε εποχές Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Όταν ο Έλληνας ήταν συνώνυμο της δυστυχίας και της εξαθλίωσης. Όταν η ύπαρξή του οριζόταν διά νόμου ότι αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο των ντόπιων και ξένων δανειστών και τοκογλύφων. Της «Εθνοτράπεζας» της «Ούλεν» και της «Πάουερ». Με το τρίτο Μνημόνιο και με τη νέα δανειακή σύμβαση σχεδιάζουν να μας γυρίσουν ακόμα πιο πίσω. Στην εποχή της Τουρκοκρατίας και της Φραγκοκρατίας!
Ο ελληνικός λαός - άλλο ένα «κατόρθωμα» όσων κυβερνούν αυτόν τον τόπο για δεκαετίες - έχει στοχοποιηθεί και έχει μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο υπόδειγμα για το πώς τα αρπακτικά του καπιταλισμού θα ξεπεράσουν την κρίση τους, προσθέτοντας νέους αβάσταχτους χαλκάδες στις αλυσίδες των μισθωτών σκλάβων. Εμείς, τα παιδιά μας, οι γέροντές μας, δεχόμαστε καθημερινές ύβρεις. Υφιστάμεθα τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Προσβολές της νοημοσύνης μας. Πλύση εγκεφάλου. Προπαγανδιστική λοβοτομή. Τρομοκρατία. Αδίστακτους εκβιασμούς. Δημαγωγία. Εξαπάτηση. Μας σέρνουν στα «Νταχάου» και στις αποβάθρες του σφαγιασμού και έχουν ταυτόχρονα έτοιμους τους «ιστορικούς» τους για να γράψουν ότι υπήρχε κάποτε ένας λαός, ο λαός των Ελλήνων, που όταν δεν πήγαινε από...«συνωστισμό», πήγαινε από «κούρεμα».
Ζούμε ιστορικές στιγμές: Στον μονομερή και ανελέητο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας έφτασε η στιγμή που οι δήμιοι απαιτούν εκτός από το κορμί να τους παραδώσουμε και την ψυχή μας. Να αρνηθούμε την αξιοπρέπειά μας. Να γίνουμε το εθελόδουλο ενέχυρο και η υποθήκη τους. Δεν τους φτάνει πλέον η πτώχευση και η χρεοκοπία μας. Δεν αρκούνται στην λεηλασία του μισθού και των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων μας. Ζητούν να τους παραδώσουμε ακόμα και το φιλότιμο, ακόμα και τον αυτοσεβασμό μας. Ζητούν να βάλουμε την υπογραφή μας στον πεντηκονταετή (!) ανασκολοπισμό μας!
Ο κύβος ερρίφθη! Καμία «διαπραγμάτευση» μαζί τους! Καμία «επαναδιαπραγμάτευση»! Καμία υποχώρηση! Καμία ανοχή στα ψέματα και στα νέο έγκλημα της 50χρονης (!) γκιλοτίνας. Πρέπει να φύγουν! Τώρα! Πρέπει να σαρωθούν από μια λαϊκή αντιπολίτευση που δεν παζαρεύει τίποτα μαζί τους γιατί τα έχει ήδη χάσει όλα! Ως εδώ, κύριοι! Τέλος! Ως εδώ!
*"enikos.gr"  7 Φεβρουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου