Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

pitsiriko,δε μου τα λες καλά..

Το φίλο μας τον  pitsiriko,τον συμπαθούμε,τον προβάλουμε,και τον υπερασπιστήκαμε σε επιθέσεις αθλίων.

Τώρα τελευταία παίζει κάτι παιχνιδάκια περίεργα νομίζω.

Πρώτα πρώτα ελεεινολογώντας ΟΛΟΥΣ τους λαϊκούς ανθρώπους γιατί δεν έχουν μεταβληθεί σε μεγάλους επαναστάτες,άρα είναι άξιοι της μοίρας τους,και καλά τους κάνουν τα μεγάλα αφεντικά.Πλασάρει με διαφορετική συσκευασία και από άλλο δρόμο το "μαζί τα φάγαμε".Και τα δύο καταλήγουν στο "Αυτό σας Πρέπει".Και δηλώνει και προτρέπει στην αποχή από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.Διότι είμαστε ανάξιοι.ΟΛΟΙ,πάλι.
Αποσιωπά (αλλά ξέρει) αυτό που έχει διατυπωθεί και εφαρμοστεί έναν αιώνα τώρα,ότι, Ο ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ.
Οι υπόλοιπες αποσιωπήσεις (παιδεία,ΜΜΕ,καταστολή,φόβος κλπ) ως αιτίες "της μη επαναστατικότητας" εξίσου εξοργιστικές στη σκοπιμότητα τους.

Μετά ξεκίνησε έναν πόλεμο φθοράς στην αντιπολίτευση. Δεκτόν και σεβαστόν.

Όμως παρά τις εκκλήσεις να προτείνει εφαρμόσιμη και αποτελεσματική εναλλακτική πρόταση για ΤΩΡΑ και όχι τη δευτέρα παρουσία,κάνει γαργάρα και συνεχίζει το πρετεντέρικο βιολί,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

o.k.Μακριά,αλλά που?γιατί δεν μας λες,αηδόνι μου.Ή μήπως μας λες ψιθυριστά,να δεχτούμε ότι αφού δεν υπάρχει εναλλακτική και όλοι ίδιοι είναι,να συνεχίσουν οι γνωστοί για άλλα 40 χρόνια ακόμη,και βλέπουμε.

Αυτό που ήταν όμως το προκλητικότερο,ήταν ο ύμνος σε Βλαχοδήμαρχο ο οποίος ΤΩΡΑ ανακάλυψε -μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του ανά την Ελλάδα-ότι υπάρχουν σπίτια και οικογένειες με κομμένο ρεύμα.Μετά από 2 χρόνια χαρατσιού και 4 μνημονίων.Και ο πιτσιρίκος θέλει να μας πείσει ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος(τους άλλους τους αγνοεί) δεν το κάνει γιατί σε 5 μήνες είναι εκλογές,δεν εξαγοράζει ψήφους,απλώς ΤΩΡΑ το έμαθε ο άνθρωπος και αποφάσισε να δράσει.Ο δε πιτσιρίκος δεν είναι δημότης και ο ύμνος είναι αφιλοκερδής.
Κι εγώ ο καχύποπτος,σκέφτομαι ότι δεν αρκούν αυτά να με πείσουν.Ένα μπλογκ μεγάλης αναγνωσιμότητας μπορεί να υμνεί ή να θάβει ανάλογα με ποιοι,και γιατί πληρώνουν.
Και ο πιτσιρίκος που δηλώνει ακτήμων και μη εργαζόμενος επίσης μας κρατάει μυστική την τέχνη της επιβίωσης του πάμπτωχου blogger.

Παρόλα τα ανωτέρω,μου είναι ακόμη συμπαθής.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Για αποφυγή παρεξηγήσεων τονίζουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τους ακόλουθους επιστολογράφους
-------
καμμία απάντηση....στην πρόσκληση για πρόταση

Αθήνα 26-10-2013
Διάβασα την από από 17 Οκτωβρίου 2013 επιστολή ‘’προς Συριζαίους’’.
Ανήκω στην γενιά του Πολυτεχνείου και το λέω μόνο για να προσδιοριστώ ηλικιακά και πολιτικά (όχι κομματικά).
Αφού συμφωνήσω ότι δεν με κάνει ΣΥΡΙΖΑ :
• Το γεγονός ότι η χώρα χρεοκόπησε και τα καθάρματα που την οδήγησαν στην χρεοκοπία παραμένουν στις θέσεις τους.
• Το γεγονός ότι θεωρώ τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο δυο από τις πιο σκοτεινές και ελεεινές μορφές της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
• Το γεγονός ότι ο Σαμαράς περιτριγυρίζεται από λούμπεν ακροδεξιούς που πουλάνε εθνικισμό ενώ ξεπουλούν τη χώρα.
• Το γεγονός ότι θα πανηγυρίσω έξαλλα μόλις η συμμορία Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ ηττηθεί και στην εξουσία θα βρεθεί για πρώτη φορά – μετά από σχεδόν μισό αιώνα- ένα άλλο κόμμα,
και αφού ομολογήσω ότι βλέπω και εγώ αρνητικά στο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να πω γιατί συμμετέχω σε ένα κόμμα.
Δεν πιστεύω στους ανθρώπους με ‘’αγνές ιδέες’’. Όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά αυτοί που έχουν ταχθεί ‘’να φυλάνε Θερμοπύλες’’ είναι τόσο λίγοι που δεν μπορεί κανείς να περιμένει βελτίωση των συνθηκών ζωής του.
Και μην πέφτεις και εσύ στην παγίδα των μεγάλων λόγων και των λέξεων ‘’ομπρέλα’’ όπως ‘’αξιοπρέπεια’’, ‘’αξιοκρατία’’, ‘’ελευθερία’’, ‘’δημοκρατία’’ κλπ. Είναι λέξεις που καλό είναι να τις στοχεύουμε αλλά που δεν μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτές.
Άλλωστε η ήττα της αριστεράς πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο μέρος της οφείλεται σε αυτό. Ότι δηλαδή μιλάει με μεγάλα λόγια, αγνοώντας την φύση του ανθρώπου.
Θα παραθέσω, αν και δεν το συνηθίζω, ένα απόσπασμα του Ιταλού Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νάπολη : Λουτσάνο Ντε Κρεσέντσο που στο βιβλίο του ‘’Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας’’ αποδίδει στον Βία τον Πριηνέα την φράση ‘’οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κακοί’’ και συμπληρώνει ότι η φράση αυτή είναι μια βόμβα ικανή να καταστρέψει οποιαδήποτε ιδεολογία.
Βλέπουμε λοιπόν μια αριστερά που στην σύγχρονη ιστορία έχει συμπληρώσει 5 γενιές με μηδαμινή επιρροή στην διαπαιδαγώγηση των πολιτών και μια δεξιά (με όλες της τις παραλλαγές) σε πλήρη ακμή. Παγκοσμίως.
Η συμμετοχή λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία για την υποστήριξη θεσμών και διαδικασιών, που θα λαμβάνουν μεν υπ’ όψιν την ενστικτώδη φύση των ανθρώπων, θα δεσμεύουν δε για την υπέρβαση αυτής της φύσης (χώρος βέβαια που πιστεύω ότι τον καλύπτει κυρίως η φιλοσοφία και όχι η πολιτική).
Με λίγα λόγια δικλείδες ασφαλείας που θα μας προστατεύουν από την ηγεσία μας, τα στελέχη μας και τελικά από την φύση του εαυτού μας.
Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να εξαλείψουμε τις δικαιολογίες του τύπου ‘’ θα κάνουμε αλλαγή αλλά θέλουμε και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη’’ (‘’τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα’’).
Μα αν ο πολίτης ήταν ‘’ενεργά συμμετέχων’’ δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο πολιτικής ανηθικότητας.
Όσον αφορά τους ‘’κλείνοντες στασίδια’’, δεν είναι ‘’φαινόμενο’’, αλλά υπόκειται και αυτό στην φύση του ανθρώπου.
Άλλωστε οι άνθρωποι δεν υπήρξαν ποτέ ‘’ιδιοκτησίας’’ του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΔΗΚ, της ΕΡΕ, της ΕΔΑ κλπ.
Οι θεσμοί θα αποκλείσουν την πρόσβαση στα στασίδια και όχι η καλή προαίρεση.
Προκειμένου να συμμετέχω στην προσπάθεια καλυτέρευσης της ζωής μου, όχι στο απώτερο μέλλον αλλά σήμερα, πρότεινε μου, ειλικρινά θα το δεχθώ, κάποια άλλη λύση.
Με ειλικρινή συμπάθεια και εκτίμηση
Κώστας Τραγάς
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
(Αγαπητέ κύριε, αφού σας διαβεβαιώσω πως για εμένα η αξιοπρέπεια, η αξιοκρατία, η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι λέξεις -αλλά η ίδια η ζωή-, να σας πω πως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν έχει ηττηθεί η αριστερά, οι άνθρωποι έχουν ηττηθεί. Και όντως, η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι καθάρματα. Το έχω γράψει αρκετές φορές πως θεωρώ πως αυτό είναι το μόνο «λάθος» του Μαρξ. Μόνο αυτό ξέχασε. Ο ΣΥΡΙΖΑ με πείθει σήμερα πολύ λιγότερο απ’ όσο πριν από τις εκλογές του 2012. Αλλά, ας μην επιμείνω. Εύχομαι να έχετε δίκιο και να έχω άδικο. Μακάρι να είμαι εγώ λάθος. Θα το μάθουμε σύντομα. Καλή επιτυχία και να είστε καλά.)
--------------------------------------------------------


Γεια σου Πιτσιρίκο
Επειδή μας έχεις πάρει αμπάριζα και μας τα χώνεις, θέλω να τα πω σε σένα βασικά, οπότε στάθμισέ το ανάλογα, πέτα το, προσπέρνα το, δώσε βάση, κάνε ότι γουστάρεις, εσύ ξέρεις καλύτερα.
Ρε συ, δεν έχεις καταλάβει τι παίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατ’ αρχάς μην μασάς με όσα λένε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ. Μου το είπε κι ο Τσίπρας άλλωστε, το θυμάμαι χαρακτηριστικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ. Που εδώ και 22 χρόνια δουλεύω 12 ώρες τη μέρα, δουλεύω ΣΚ, δεν φοροδιαφεύγω (μια κι ακόμα κι αν είχα τον νου μου να το κάνω, ως μισθωτός δεν μπορώ), πασχίζω να κάνω το σωστό, πασχίζω να σιγουρευτώ πως είναι το σωστό αυτό που κάνω αλλιώς πασχίζω να αλλάξω, πασχίζω να μην σιχτιρίσω τον συνάνθρωπό μου που είναι στην τάδε πτυχή της προσωπικότητάς του ή της κοινωνικής του συμπεριφοράς τόσο δα ή τόοοσο διαφορετικός από μένα κ.λπ.
Είμαι εγώ που συμμετέχω είτε στα πλαίσια και με την παραίνεση του ΣΥΡΙΖΑ είτε μόνος μου σε όποια δομή αλληλεγγύης ή συλλογικότητα θεωρήσω πως μπορεί να φανώ χρήσιμος στην κοινωνία, που έτρεξα για τον Σακκά, σε αντιφασιστικές, έξω από τα κρατητήρια όπου έχουν στοιβαγμένους σαν σαρδέλες συνανθρώπους μας, που έχω αγωνία για το αύριο του κόσμου που μεγαλώνουν τα παιδιά μας.
Που έτρεξα για συμπαράσταση στους εργαζόμενους της χαλυβουργίας, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στους καθηγητές, στους γιατρούς και τις νοσοκόμες, στους ΔΥ, και όπου τέλος πάντων βρήκα χρόνο να τρέξω να βοηθήσω.
Μπορείς να με πεις και μαλάκα βέβαια. ΟΚ δεν παρεξηγιέμαι, ο Μαλάκας είμαι εγώ λοιπόν. Θέλω όμως να υπερασπιστώ τη μαλακία μου γιατί είμαι βέβαιος πως η μαλακία που δέρνει κάποιες χιλιάδες ανθρώπους που τρέχουν και βασανίζονται συνειδητά για την αξιοπρέπειά τους, για την ανθρωπιά τους, για τα παιδιά μας που εξ ορισμού δεν φταίνε σε τίποτα, είναι μια δικαιολογημένη μαλακία και ίσως αφήνει μια μικρή γραμμή στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Δεν έχω κανένα ψήγμα ματαιοδοξίας λέγοντάς το. Μόνο αίσθηση της ευθύνης μου.
Και ίσως να μιλάω και λίγο ενοχικά αλλά οι πληγές που έχουν αφήσει οι τόσες αιώνες της επιρροής των θρησκειών πάνω στους ανθρώπους, έμμεσα και άμεσα, είναι μεγάλη και δύσκολη κουβέντα που δεν είμαι ο καταλληλότερος να την πιάσω.
Θα μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά και εκτός ΣΥΡΙΖΑ βέβαια. Θα μπορούσα να τα κάνω πχ όντας μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή πλάι σε αναρχικούς ή ως απλός πολίτης. Μα και σαν απλός πολίτης ενεργώ ούτως ή άλλως.
Το θέμα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ, μας προσφέρει χρόνια τώρα ένα σημείο αναφοράς, ένα πλαίσιο συνεύρεσης που, καλώς ή κακώς, έτσι όπως είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας δεν θα μπορούσαμε να βρούμε τόσοι πολλοί.
Εύκολα λες «ας λειτουργήσω προεικονιστικά κι έξω από πλατφόρμες, νόρμες του παρελθόντος όπως τα πολιτικά κόμματα» δύσκολο έως ακατόρθωτο να το κάνεις ανά φάσεις, ειδικά στο εδώ και στο τώρα με τις ανάγκες τους.
Κι εδώ είναι για μένα όλο το ζουμί. Φίλε είναι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών του κι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ της ηγεσίας του.
Το στοίχημα για μένα δεν είναι να βρουν τις ισορροπίες μεταξύ τους οι πρώην συνιστώσες, οι τάσεις, οι φράξιες, οι μεγαλοστελεχάρες και να αποκτήσει καλό βηματισμό το κόμμα (μπλιαχ μιλάμε).
Το στοίχημα είναι να βγει μπροστά ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και να καταργήσει την όποιας μορφής ελίτ υπάρχει η πάει να δημιουργηθεί και θέλει να αρπάξει κομμάτι της εξουσίας με οιαδήποτε, «καλή ή κακή» πρόθεση.
Και μην μας έχεις για εντελώς ανίδεους. Ο κόσμος που κινείται μέσα και γύρω από την αριστερά και που έχει φάει χλαπάτσες δεν είναι εκεί για ξάπλες σαν τον Τρύφωνα το καμάρι της Πλατανιάς.
Κι εγώ τον τελευταίο καιρό τον βλέπω να κινείται, να αντιδρά και όχι απλά να διεκδικεί αλλά να απαιτεί να γίνουν πράγματα και βήματα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που θα βάλουν τον λαό και τις αγωνίες του στο προσκήνιο.
Μπορεί να μην φαίνεται αυτό προς τα έξω ακόμα (καλά ούτως ή άλλως ξέρναγα με τις επιφανειακές «έξωθεν καλές μαρτυρίες» που άκουγα στα κανάλια κι ήθελα να τους μπουνίσω όλους) αλλά γι’ αυτό είμαστε εκεί, για να το παλέψουμε και να κάνουμε αυτό που αισθανόμαστε ότι οφείλουμε να κάνουμε για να βγούμε σαν κοινωνία σε ένα ξέφωτο ρε γαμώτη μου.
Οπότε με λίγα λόγια κι επειδή πολύ πλάτειασα κι αρχίζω να ακούγομαι σαν τα μούτρα τους, να του πεις του φίλου σου του Τατσόπουλου και του Τσίπρα και του Λαφαζάνη και σε όλη την ηγεσία, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους τονε χαρίζω.
Θα παλέψω με νύχια και με δόντια με όσους συντρόφους μου έχουμε ομόνοια πάνω σε αυτά τα πράγματα για να βγει για μια ακόμα φορά ο κόσμος μπροστά, να αρχίσουμε να συζητάμε ξανά δυναμικά και ουσιαστικά στις οργανώσεις, να δώσουμε, μαζί με τους συμπατριώτες μας κι όχι για λογαριασμό τους, αγώνα για δικαιοσύνη κι ανθρωπιά και προοπτική για να επιβιώσουμε και να ζήσουμε όλοι.
Κόντρα στη μοιρολατρική αναθετική λογική και με συλλογικές φιλοδοξίες κι όχι προσωπικές. Παχιά λόγια; Μπορεί. Εγώ, ντόμπρα, έτσι τα νιώθω κι έτσι τα μεταφέρω.
Κι άμα διαπιστώσουμε κι εμείς όπως ίσως (αν σε ερμηνεύω σωστά) εσύ, ότι το παιχνίδι είναι χαμένο και η όλη μανούρα έχει να κάνει με μια ελίτ που έρχεται να αντικαταστήσει μια προηγούμενη, παίρνουμε τον Σύριζά μας, μπορεί όχι το όνομα αλλά την ουσία που εμείς παλεύουμε να έχουν αυτοί οι απαξιωμένοι κοινωνικοί αγώνες κι ένα λαϊκό κίνημα, και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Μέχρι τότε όμως, λέμε να το παλέψουμε και το λέω και σε σένα όπως καλό είναι να το ξέρουν και οι, στα δικά τους μυαλά, υψηλά ιστάμενοι, να μην μας έχουν ξεγραμμένους δεν θα πέσουμε έτσι εύκολα.
Και για να απαντήσω και στο ερώτημά σου μια που μας το ζητάς έτσι επίμονα, όπως σου είπα αλλιώς και χθες κι ας με τσίγκλησες μετά, η διαφορά με τα κόμματα της κυβέρνησης, των επαγγελματιών στελεχών/οπαδών πασόκων και νεοδημοκρατών, είναι αυτή η κουλτούρα μας.
Είμαστε εμείς, ο απλός κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε οι άλλοι που λέει και το ανέκδοτο και είμαστε κι από άλλο ανέκδοτο.
Να είσαι καλά να μας τα χώνεις όπως και να έχει, κακό δεν κάνεις…
Νίκος
(Αγαπητέ Νίκο, σε ευχαριστώ. Εσύ που βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ από μέσα θα ξέρεις κάτι παραπάνω, αν κι εγώ δεν τον έχω δει στον δρόμο τον απλό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοώ σε μεγάλους αριθμούς. Και κυκλοφόρησα πολύ τα τελευταία χρόνια. Αλλά, ξαναλέω, εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Να είσαι καλά.)
-----------------------------------------------------------------------------

Οι περισσότεροι είμαστε καθάρματα, είμαστε ηλίθιοι. Ε, και; Αποκλείεται να τη δούμε αλλιώς;

Προβοκάτορα πιτσιρίκο, τι σημασία έχει σε “τι διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”;
Ο φτωχοί αυτής της χώρας λιώνουν και θ’ απαντήσουν. Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Κρυώνουν και θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί πεινάνε και πολλοί περισσότεροι θα πεινάνε σε έξι μήνες. Γι’ αυτό θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Θα κάνουν κι άλλα πολλά, γιατί είναι άνεργοι και άρρωστοι, αυτοί, οι γονείς ή τα παιδιά τους. Θα φιλήσουν και κατουρημένες ποδιές. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Ποιος θα τους κατηγορήσει κι αυτοί θα τον πάρουν στα σοβαρά;
Κι άλλοι όμως, που δεν είναι, αλλά γνωρίζουν ότι θα περιπέσουν στη φτώχεια αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, θα ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ. Και ναι, τα προηγούμενα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. So what;
Έτσι παιζόταν το παιχνίδι και χαμένοι εντελώς δεν ήσαν. Τώρα όμως αιμορραγούν. Τώρα λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε εδώ υπάρχει πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι από εδώ και ύστερα. Ωραία, κάνεις αυτό που είσαι αναγκασμένος να κάνεις. Τίποτα άλλο θα κάνεις εκτός και πέρα απ’ αυτό;
“Μα τι άλλο; Τι άλλο να κάνουμε;”
Αυτό που δεν έκαναν το ’50, το ’60, το ’70 οι βιοπαλαιστές. Κάτι άλλο επιπρόσθετα στο να την παλεύουν.
Πρώτα να μαζευτούμε. Σε μικρές μικρές διάσπαρτες ομάδες. Για να απαιτήσουμε. Για να επιβάλλουμε. Για να εγκαθιδρύσουμε τη δημοκρατία. Για ν’ αποφασίζουν οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί.
Ακούω ήδη τις ερωτήσεις. Πώς; Μα γίνονται αυτά;
“Δεν ξέρω”, είναι η απάντηση στο “πώς;”. Ας οργανωθούμε. Ας συναντηθούμε. Και τότε θα βρούμε την απάντηση.
Τώρα στο “δε γίνονται αυτά” ένα θα πω. Αυτά, που τώρα γίνονται, περίμενε κανείς ότι θα γίνουν;
Blackboy1955
(Αγαπητέ φίλε, σας ευχαριστώ. Προβοκάτορας εγώ; Γιατί το λέτε αυτό; Να είστε καλά.)
(Είναι εντυπωσιακό πόσα μέιλ έχω λάβει ως απάντηση στο ερώτημά μου. Εκατοντάδες. Αλέξη διάβαζε. Να διαβάσεις και τα σχόλια στοFacebook. Θα σου κάνουν καλό. Με την Αυγή και όλα αυτά τα κομματικά χάπατα δεν γίνεται δουλειά. )

1 σχόλιο:

  1. Aκόμη δε κατάλαβες το ρόλο του.
    Συμβόλαια εκτελεί όπως και τόσοι άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή