Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η παντοτινή εξήγηση των χαμένων αγώνων

Απορείς ακόμη για τους αγώνες που χάθηκαν ή δεν έγιναν? Πόσες φορές το ζήσαμε τα τελευταία χρόνια?
Είναι δικοί τους ή μπορούν φθηνά να εξαγοραστούν οι καρεκλοκένταυροι και οι εργατοπατέρες.


Ηχηρό «ναι» για συνέχιση της απεργίας


Τη συνέχιση της απεργίας τους για το επόμενο 48ωρο και την πραγματοποίηση νέας γενικής συνέλευσης την Πέμπτη αποφάσισαν ομόφωνα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων κατήγγειλε υπονόμευση του αγώνα από το προεδρείο του Δ.Σ. και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του πρώην γεν. γραμματέα του Συλλόγου Δ. Σακκάτου στα ΜΜΕ την Παρασκευή 29/11, 

Ανακοίνωση Απεργιακής Επιτροπής σχετικά με το νέο πραξικόπημα του Προεδρείου του Δ.Σ

Το προεδρείο του ΔΣ, εμφανιζόμενο αυτή τη φορά ως παράταξη, συνεχίζει να λειτουργεί σε διατεταγμένη –κυβερνητική- υπηρεσία. Προωθεί την άνευ όρων παράδοση στο υπουργείο των εργαζομένων του ΕΚΠΑ, μετά από 13 εβδομάδες απεργίας, ενώ παράλληλα: 
-      Παραβιάζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συνέχιση της απεργίας έως και την Πέμπτη, 5/12, με συνέχιση του διαλόγου και νέα ΓΣ την ίδια μέρα, απόφαση την οποία υπερψήφισε. 
-    Προχωράει για μια ακόμη φορά σε μια επιχείρηση ακύρωσης στην πράξη της συλλογικής μας απόφασης, καλώντας σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη για αποδοχή της πρότασης του υπουργού, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ για την εφαρμογή της.
 -      Παραβιάζει για μια ακόμη φορά βασικές αρχές του καταστατικού του Συλλόγου, επιχειρώντας να προκηρύξει ψηφοφορία με κάλπη από το ΔΣ. 

-Συντασσόμενο με την κυβερνητική προπαγάνδα

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εξωνημένο γραφειοκράτη συνδικαλιστή να εμποδίσει την υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας. Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν μαζικά στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου αύριο Τετάρτη και ώρα 08.00 πμ για να περιφρουρήσουν την απεργία και τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης και να αποτρέψουν την απόπειρα πραξικοπήματος της παράταξης της πλειοψηφίας. 


Εκατοντάδες ήταν και οι φοιτητές που παρακολούθησαν τη συνέλευση εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις των διοικητικών. 
Ενθουσιώδη χειροκροτήματα από την είδηση της συνέχισης της απεργίας σε ΕΜΠ και Πανεπιστήμιο Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου