Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Νύχτες Πρεμιέρας 2013

Όπως κάθε χρόνο έχω συνδυάσει το Σεπτέμβρη με τις νύχτες πρεμιέρας.
 Ταινίες πολλές και αξιόλογες,που με μεγάλη πιθανότητα δεν θα ξαναπαιχτούν στην Ελλάδα,για τους πολλούς και γνωστούς λόγους.
Τα προηγούμενα χρόνια είχα διαπιστώσει ότι μικρά διαμάντια βρισκόταν στις ταινίες μικρού μήκους και σε ταινίες από χώρες με παράδοση όπως οι σκανδιναβικές.
Δυστυχώς κοιτώντας το φετινό πρόγραμμα βλέπω ένα κατακλυσμό από ΗΠΑ,και ανύπαρκτες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης ιδιαίτερα τη Ρωσία.Απουσιάζουν πλήρως άλλες (πχ Ιταλία-νέες ταινίες) και ελάχιστη παρουσία σε συμπαραγωγές η Σκανδιναβία και η Λατινική Αμερική.
Θα άξιζε μια εξήγηση γι' αυτές τις μονομερείς-συντριπτικές επιλογές(ΗΠΑ)

Το πρόγραμμα ΕΔΩ


Φέτος θα διατεθούν 2.000 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους,κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ 



Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιδείξουν:
1. Επικυρωμένη και εν ισχύ κάρτα ανεργίας
2. Αστυνομική ταυτότητα και φυσικά, να διαθέτουν
3. Μια φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας.

Προσοχή: Οι πρώτοι 150 που θα κάνουν την αίτηση θα είναι και αυτοί που θα λάβουν τη συγκεκριμένη διαπίστευση. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με διανομή ειδικών δελτίων στην είσοδο του Γραφείου Τύπου.
Για εκείνους που δεν θα προλάβουν να διαπιστευθούν, ωστόσο, το Φεστιβάλ θα μοιράσει 1.250 ειδικές δωρεάν προσκλήσεις.
Πιο συγκεκριμένα οι 19ες Νύχτες Πρεμιέρας θα διαθέτουν καθημερινά και για 10 ημέρες, 125 προσκλήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους δωρεάν είσοδο στην προβολή της επιλογής τους.
Οι προσκλήσεις (125 καθημερινά) θα διατίθενται από τις 19 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα, δωρεάν, από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ.
Να σημειώσουμε, ότι η κάθε πρόσκληση θα αντιστοιχεί σε ένα μηδενικό εισιτήριο για μια προβολή της επόμενης μέρας. Οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέγουν από μία λίστα προβολών, η οποία θα υποδεικνύεται από το Γραφείο Τύπου και θα καταρτίζεται καθημερινά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
Η παραλαβή της πρόσκλησης θα γίνεται από το Γραφείο Τύπου, την προηγούμενη μέρα.
Το Γραφείου Τύπου του Φεστιβάλ θα λειτουργεί στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), καθημερινές από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου