Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στουρνάρας.Θα δικαστεί ποτέ?

'Ένα ακόμη έγκλημα του Στουρνάρα εναντίον του Ελληνικού λαού.
H αποπληρωμή των δύο ομολόγων που κατέχουν hedge funds, συνολικής αξίας 1,3 δισ

O Καμμένος ρώτησε σχετικά τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα: «Σας καλώ να απαντήσετε στη Βουλή των Ελλήνων. Το πληρώσατε, ναι ή όχι, το ομόλογο;»
Ο Στουρνάρας είπε : Δεν σας απαντώ.

Η βουλή τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας διακοσμητικός μηχανισμός του συστήματος. Οι βασικές αποφάσεις που αφορούν τον λαό παίρνονται σε άλλα κέντρα

Το ομόλογο  με διαχειριστή της έκδοσης την Deutsche Bank,πληρώθηκε στην ώρα του και στο 100% της ονομαστικής του αξίας.Θα είχε αγοραστεί πιθανόν στο 25%,οπότε μιλάμε για τρελά κέρδη.Ποιοι είναι οι πραγματικοί κάτοχοι είναι απόρρητο.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Ιουλίου, λήγει και το δεύτερο ομόλογο, ύψους 650 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων -περίπου 540 εκατ. ευρώ- και με κουπόνι 2,125%. Και αυτό θα αποπληρωθεί κανονικά, αφού το ελληνικό Δημόσιο δημιούργησε δεδικασμένο, όταν, το Μάιο του 2012, πλήρωσε στο 100% το πρώτο από τα ομόλογα αλλοδαπού δικαίου που έμειναν εκτός PSI αν και δεν είχε τέτοια υποχρέωση.

Αντίθετα, κουρεύτηκαν βαθιά οι αποταμιεύσεις περίπου 11.000 Ελλήνων, όπως και πολλών άλλων φορέων, οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων, που υποχρεωτικά είχαν τοποθετήσει τα διαθέσιμά τους σε ομόλογα, εισπράττοντας τότε μόνο μια ασαφή υπόσχεση περί αναπλήρωσης της ζημιάς με ακίνητα του Δημοσίου, η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Στο ερώτημα του τίτλου τώρα,η δική μου απάντηση είναι ΟΧΙ, ΠΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου