Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Τσόμσκι: Οι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας

"Oι Γερμανοί θέλουν να αρπάξουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες. "

Ο κορυφαίος Αμερικανός φιλόσοφος κατήγγειλε διεθνώς την πολιτική και οικονομική κατοχή που έχει επιβάλλει το Βερολίνο στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα απέναντι στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Στην ομιλία του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RDS, Ο Τσόμσκι πρότεινε «τη δημιουργία μετώπου Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας προκειμένου ο Νότος να βάλει ένα φρένο στις απάνθρωπες διεκδικήσεις του Βορρά». Τόνισε ακόμη πως «τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο, που οι λαοί εξεγείρονται κατά των Γερμανών, κάτι που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους έχει αρπάξει το Βερολίνο».

Ανέφερε επίσης ότι είναι «σωστό» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 
και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα, για στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία το 1953.

Παράλληλα άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι
 και στην τρόικα, για τους χειρισμούς τους στην ευρω-κρίση, λέγοντας πως είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός στις χώρες-μέλη με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται και οι οποίες οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Τέλος μιλώντας για την Ιρλανδία υπογράμμισε,
 αναφερόμενος στην μετακύλιση του τραπεζικού χρέους: «η πολιτική εδώ είναι να αθωώνουμε τους εγκληματίες και να αφήνουμε όλο το βάρος στους φορολογούμενους».

Πηγή tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου